Akcija prikupljanja sredstava za gradnju Trumpovog graničnog zida premašila 10 milijuna dolara

Mike Brest

Stranica GoFundMe posvećena financiranju zida kojeg predsjednik Donald Trump želi izgraditi duž južne granice premašila je u četvrtak navečer 10 milijuna dolara.

Brian Kolfage, veteran iračkog rata kojem su amputirana tri uda, otvorio je stranicu za prikupljanje sredstava u nedjelju. Stranica je dosegla milijun dolara u srijedu navečer i premašila 5 milijuna dolara u četvrtak rano poslijepodne. Samo nekoliko sati nakon toga, donacije su nastavile pristizati i sada su dosegle točku od 10 milijuna dolara.

Nakon što je dostigla granicu od 10 milijuna dolara, stranica je ispunila 1 posto željenog iznosa koji iznosi milijardu dolara.

Do četvrtka navečer, više od 150.000 ljudi dalo je svoj prilog. Jedna anonimna osoba dala je 50.000 dolara i ona je jedna od šestorice koje su donirale najmanje 10.000 dolara.

Opis stranice na GoFundMe glasi: “Poput većine američkih građana koji su dali svoj glas predsjedniku Donaldu J. Trumpu, dali smo mu svoj glas kako bi ponovno učinio Ameriku velikom. Glavno obećanje iz kampanje predsjednika Trumpa bila je GRADNJA ZIDA. I dok je dosad ispunio gotovo sva ostala obećanja, ovaj projekt zida mora biti dovršen.”

Budući da je daljnje financiranje rada vlade u opasnosti zbog dodjeljivanja sredstava zidu, Zastupnički dom donio je odluku o financiranju privremenih vladinih mjera u četvrtak navečer. Trumpovih 5 milijardi dolara bilo je uključeno u prijedlog zakona. Senat bi trebao dati svoj glas u petak, navodi The Hill.