Ocasio-Cortez upitali kako će platiti svoje programe. Bila je to katastrofa.

Ryan Saavedra

Screeenshot: YouTube/The Late Show with Stephen Colbert

Socijalistička zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) ponovno nije mogla objasniti kako namjerava platiti 40 trilijuna dolara za velike krajnje lijeve vladine programe tijekom nedjeljnog intervjua na CBS-ovih “60 minuta” s domaćinom Andersonom Cooperom.

Ovo je bilo drugi put da Ocasio-Cortez nije mogla objasniti kako će platiti programe za koje želi da plati vlada, nakon prethodnog slučaja koji se dogodio tijekom intervjua s CNN-ovim Jakeom Tapperom.

“Kako ćete platiti sve ovo?”, upitao je Cooper.

Ocasio-Cortez zauzela je obrambeni stav, odgovorivši: “Nitko ne pita kako ćemo platiti ovaj ‘Space Force’ program. Nitko nije pitao kako smo platili porezni rez vrijedan 2 trilijuna dolara.”

“Mi jedino postavljamo takva pitanja kad su u pitanju stanovanje, zdravstvena zaštita i obrazovanje”, rekla je Ocasio-Cortez. “Kako ćemo to platiti? Istim mehanizmima koje koristimo za plaćanje većih vojnih troškova za ovaj Space Force. Za sve ove… ambiciozne politike.”

“Postoje, očito, i demokrati koji su zabrinuti vašim utjecajem na stranku”, odgovorio je Cooper. “Demokratski senator Chris Coons je rekao u vezi ljevičarskih demokrata: ‘Ako će sljedeće dvije godine biti samo utrka u nuđenju sve nerealnijih prijedloga, bit će nam teško napraviti vjerodostojan slučaj da bi nam ponovno trebalo dopustiti upravljanje zemljom.'”

“Što ih čini nerealnim?”, upitala je Ocasio-Cortez.

“Kako ćemo to platiti”, odgovorio je Cooper.

“Mi plaćamo više po glavi stanovnika u zdravstvu i obrazovanju za slabije ishode od mnogih drugih nacija”, odgovorila je Ocasio-Cortez, još uvijek ne uspijevajući odgovoriti na pitanje kako će financirati svoje programe. “I stoga, ono što je za mene nerealno — jest upravo ono kako sada živimo.”

POGLEDAJTE:

Drugi slučaj u kojem Ocasio-Cortez nije uspjela odgovoriti na pitanje kako će platiti svoje programe dogodio se prošle godine u intervjuu s Tapperom.

“Prema nestranačkim i ljevičarskim studijama prijateljski nastrojenih prema vašem cilju… ukupna cijena iznosi više od 40 trilijuna dolara u sljedećem desetljeću”, rekao je Tapper tijekom intervjua u rujnu. “Nedavno ste rekli u intervjuu da bi povećanjem poreza vrlo bogatima, uz povećani korporativni porez, namakli 2 trilijuna dolara u sljedećih 10 godina.”

“Dakle, odakle bi došlo ostalih 38 trilijuna dolara?”, upitao je Tapper.

Ocasio-Cortez je plesala oko pitanja koliko dugo je mogla, sve dok Tapper nije morao promijeniti temu jer očito nije mogla odgovoriti na pitanje.

“Dakle, pretpostavljam da neću dobiti odgovor za preostalih 38 trilijuna dolara”, rekao je Tapper. “Ali vratit ćemo vas natrag i možda pokušati ponovno.”

POGLEDAJTE: