Ocasio-Cortez proglasila pobjedu nad modernim ekvivalentom ropstva: poslovima

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Zastupnica Alexandria Ocasio-Cortez zauzeta je proslavljanjem svoje pobjede nad tiranskim Jeffom Bezosom i užasnim teretom koji je njegova kompanija Amazon planirala nametnuti ljudima New Yorka: 25.000 radnih mjesta.

“Mislila sam da je dobra stvar što Amazon dolazi u New York i što nam želi dati novac”, rekla je Ocasio-Cortez novinarima. “No, potom sam saznala da će iznuđivati ljude i dati im novac samo ako će raditi za njega. Prisiljavanje ljudi na rad ako žele biti plaćeni — kako se to razlikuje od ropstva?”

Mnogi su joj pokušali objasniti da je to drugačije od ropstva, ali ona je samo zurila u njih s nerazumijevanjem. “Nitko ne mora raditi”, nastavila je Ocasio-Cortez. “Samo moramo dovoljno oporezovati bogate i imat ćemo dovoljno novca za sve i nitko neće trebati jedan od onih groznih poslova koji su jednako loši kao i ropstvo i gotovo jednako grozni poput transfobije. Možda bismo također trebali odštampati nešto novca. Imam printer kod kuće.”

Nisu svi bili sretni zbog gubitka 25.000 novih radnih mjesta. “Budalo! Što si učinila?!”, dreknuo je guverner New Yorka Andrew Cuomo prema Ocasio-Cortez dok je naletio na njezinu konferenciju za novinare.

“Zaradila sam nam 3 milijarde dolara!”, objasnila je Ocasio-Cortez. “Namjeravali smo dati Amazonu 3 milijarde dolara preko poreznih olakšica, ali sada imamo taj novac za druge stvari pošto sam ih otjerala.”

“To ne funkcionira na takav način!”, povikao je Cuomo, sad otvoreno plačući.

“Ne, ja sam jako dobra s brojevima”, rekla je Ocasio-Cortez. Podigla je bilježnicu s nekoliko na brzinu načrčkanih brojeva. Pokazala je prstom na jedan od njih. “Ovo je četiri.”

Ocasio-Cortez se zaklela da će otjerati čak i više kompanija iz svog okruga, oslobađajući tako svoje birače od svih tegoba rada te zaraditi riznici još više novca u poreznim olakšicama koje ne moraju platiti. Cuomo se sklupčao na podu i plakao.

Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.