Nacija se sjetno prisjeća vremena od prije samo nekoliko godina kad su svi govorili da gay brakovi neće utjecati na kršćane

The Babylon Bee

SAD — Ispunjena osjećajima nostalgije za jednostavnijim vremenima od prije samo nekoliko godina, nacije se sjetno osvrnula na vrijeme kad su svi govorili da kršćane ne bi trebalo zabrinjavati tko ženi koga, prema izvorima diljem zemlje.

“Sjećate li se kad su nam liberali govorili da nas ne bi trebalo zabrinjavati, da nas se to ne tiče i da ni u kojem slučaju neće utjecati na naše živote? Dobra vremena, dobra vremena”, rekao je jedan vjernik iz Kentuckyja novinarima. “Optužili su me za kompleks proganjanja i počinjavanje logičke pogreške kad sam prije samo nekoliko godina rekao kako sam zabrinut da će kršćanski vlasnici tvrtki naposljetku biti prisiljeni podržati homoseksualne brakove ili se suočiti s optužbama za diskriminaciju.”

“To je bilo fenomenalno”, dodao je dok je provjeravao najnovija zbivanja u slučaju Vrhovnog suda koji trenutno odlučuje hoće li kršćani ubuduće imati vjerskih sloboda u javnoj sferi.

Kršćani nacije osvrnuli su se na ključne trenutke u raspravi o homoseksualnim brakovima, kao što je presudna odluka Vrhovnog suda 2015., kad su stručnjaci i politički komentatori diljem zemlje kolektivno govorili da vjernici nikada neće biti prisiljavani na podržavanje ili slavljenje gay brakova.

“Svi su pitali zašto bi me bilo briga tko koga voli. Rekli su da se to mene ne tiče, ali sad mi pokušavaju oduzeti posao”, rekao je kršćanski fotograf kojeg trenutačno tuže zbog odbijanja fotografiranja gay vjenčanja.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.