Trump: Pošaljite uhvaćene ilegalne strance u gradove utočišta, osobito u Kaliforniju

Ryan Saavedra

Predsjednik Donald Trump rekao je u subotu navečer da Sjedinjene Države imaju legalno pravo da ilegalne strance zadržane na granici pošalju u gradove utočišta te da ih želi poslati u Kaliforniju.

“Upravo objavljeno: SAD imaju apsolutno zakonsko pravo slanja uhićenih ilegalnih imigranata u gradove utočišta”, tweetao je Trump. “Ovime zahtijevamo da se o njima brinu na najvišoj razini, osobito država Kalifornija, koja je poznata po lošem upravljanju i visokim porezima!”

Trumpov najnoviji tweet stigao je nakon što je zamjenik glavnog tajnika Bijele kuće Hogan Gidley rekao sljedeće u subotu navečer na Fox News:

Govore nam da ne možemo zadržati obiteljske jedinice koje dolaze ilegalno i nezakonito na južnu granicu. Ne možete ih zadržati u zatočeničkim objektima. Ne možete ih deportirati. Jedina stvar koju možete učiniti kao administracija jest njihovo puštanje u američke zajednice. Dakle, predsjednik je rekao slušajte, tamo postoje gradovi utočišta u kojima demokrati govore da su dobrodošli svi, bez obzira bili oni kriminalci ili ne, bilo da su ovdje ilegalno ili traže azil. Svatko tko se ne slaže s nama je rasist. Voljeli bismo surađivati s vama momcima kako bismo otkrili najbolji način transportiranja ljudi koji su ovdje ilegalno i nezakonito u vaše zajednice i u vaše okruge i vaše države.

U četvrtak, Washington Post izvijestio je da je Bijela kuća “pokušala izvršiti pritisak na imigracijske vlasti SAD-a da puste zatočenike na ulice ‘gradova utočišta'”.

“Bijela kuća rekla je Američkoj imigracijskoj i carinskoj službi (ICE) da je plan bio usmjeren ublažavanju nedostatka prostora za pritvor, ali također kako bi se poslala poruka demokratima”, dodao je Post.

Trumpov plan nisu dobro prihvatili demokrati, budući da je demokratski predsjednički kandidat Julian Castro rekao da je Trumpov plan upućivanja uhićenih ilegalnih stranaca u gradove utočišta “okrutan”.

“Interesantno je vidjeti gradonačelnicu Oaklanda i drugih gradova utočišta koji NE ŽELE naše trenutačno ‘pritvorene imigrante’ nakon puštanja na slobodu zbog smiješne odredbe suda o pravilu 20 dana”, tweetao je Trump sinoć. “Ako ne žele služiti našoj naciji vodeći brigu o njima, zašto bi to činili ostali gradovi i naselja?”

“Demokrati moraju odmah promijeniti Zakone o imigracije i to BRZO. Ako ne, Gradovi utočišta smjesta moraju DJELOVATI kako bi se pobrinuli za ilegalne imigrante — a to uključuje članove bandi, trgovce drogom, trgovce ljudima i kriminalce svih oblika, veličina i vrsta”, dodao je Trump. “PROMIJENITE ZAKON ODMAH!”

U petak, Trump je tweetao: “Ako radikalno lijevi demokrati odjednom ne žele ilegalne migrante u svojim Gradovima utočištima (nema više otvorenih ruku), zašto bi se očekivalo od ostalih da ih prihvate u svoje zajednice? Idite kući i dođite u našu zemlju legalno i kroz sustav zasluga!”

“Zbog činjenice da demokrati nisu spremni promijeniti naše vrlo opasne imigracijske zakone, mi smo doista, kako smo izvijestili, mnogo razmišljali o stavljanju ilegalnih imigranata samo u gradove utočišta”, dodao je Trump. “Čini se kako radikalna ljevica uvijek želi otvorene granice, politiku otvorenih ruku — tako da bi ih ovo trebalo učiniti vrlo sretnima!”

Tucker Carlon je u fantastičnom uvodnom monologu u svojoj emisiji u petak navečer razotkrio svo licemjerje demokratskih političara te njihovih gradova utočišta.