Katar troši milijarde za podršku islamističkih ciljeva na Zapadu

Rami Dabbas

Screenshot: YouTube/TheLifeOfJord

Katar navodno nastavlja trošiti milijarde dolara na podršku i financiranje terorističkih i ekstremističkih operacije diljem Europe. Međunarodne novine izvijestile su da Katar šalje svoja sredstva preko Katarske dobrotvorne organizacije, koju je vlada nedavno iskoristila za slanje 71 milijun eura čelnicima Muslimanskog bratstva u Europi pod dobrotvornom krinkom.

Nedavno su francuski novinari Georges Malbrunot i Christian Chesnot objavili knjigu na 295 stranica pod nazivom “Katarski papiri — Kako država financira islam u Francuskoj i Europi”, koja pruža dokaze da Katar šalje velika novčana sredstva Muslimanskom bratstvu za financiranje njihovih projekata diljem Europe.




Britanski The Times također je potvrdio da je katarska “Al-Rayan” banka u Britaniji uključena u pružanje financijskih usluga organizacijama koje su povezane s terorizmom u Velikoj Britaniji.

Drugo izvješće govori da Katar navodno troši milijarde dolara kako bi ušao u Zapadni obrazovni sustav u svrhu poboljšanja imidža katarskog režima i financirao islamističku propagandu u korist Dohe.

Financijski doprinosi Katara nizu obrazovnih inicijativa na 28 američkih sveučilišta premašuju više od 1,5 milijardi dolara, što ga čini jednim od najplodonosnijih stranih donatora u američkom obrazovnom sustavu.