KLAVAN: Predstojeća borba

Andrew Klavan

Moj um je usredotočen na predstojeću borbu.

Više sam nego voljan biti zapanjen za dva tjedna nakon što Sidney Powell na sudu iznese neoborivi dokaz da su međunarodni ljevičarski spletkaroši milijune Trumpovih glasova prebacili Bidenu. Ali ne, ne očekujem da će se to dogoditi.

Moglo bi se to dogoditi. Naravno da bi se moglo. Svakako mislim da Trumpov tim ima pravo pokušati to ako posjeduju dokaze. Ne mislim da su obvezni predstaviti dokaze javnosti ili Tuckeru Carlsonu ili bilo kome drugome prije nego se to dogodi.

I uopće me ne pokolebavaju besmislene tvrdnje medija da su ovo, po prvi put u čitavoj ljudskoj povijesti, izbori bez ikakvih naznaka prijevare. Grohotom se nasmijem kad “novinari” koji su mi govorili da je Donald Trump ruski špijun, a Brett Kavanaugh masovni silovatelj izgledaju ogorčeno i plačući izjavljuju, “Zašto nam ne vjerujete???”.

Naši informativni mediji su smeće. Njihove riječi ne vrijede apsolutno ništa.

I konačno, izuzetno mi se zijeva na pritužbe ljevice da Trump izlaže našu demokraciju riziku igrajući svoju pravnu igru. Pravne igre su sastavni dio naše demokracije. I čini mi se da se sjećam nekih od tih istih klaunova koji su preklinjali elektore da postanu nevjerni i glasaju za Hillary nakon što je Trump pobijedio na posljednjim izborima. Neka se nose.

No, do ovog trenutka, dokazi koje sam vidio o Velikoj krađi također nisu uvjerljivi. Ne postoji razlog za vjerovati da je Dominion software imao bilo kakvih poslova sa Smartmaticom, softverskom kompanijom koja je bila uključena u sumnjive venezuelanske izbore. Dominion ima stotine milijuna dolara vrijedne ugovore koji bi nestali kad bi se pokazala prijevara: to je mnogo poticaja da igraju ispravno. Većina skokova u glasovima je lako objašnjiva. A provjera glasova poimence više nije moguća — to bi bilo kršenje tajnog glasanja.

Glasalo je stotinu pedeset milijuna ljudi. Po samoj prirodi stvari, postojat će na tisuće slučajeva prijevare i pogrešaka, možda čak i na desetine tisuća. Ali teško je vjerovati da na sudu mogu dokazati dovoljno slučajeva kako bi promijenili ishod.

Ovo je dvostruka borba. Prvo, to je bitka za kulturu. Škole se, od vrtića nadalje, moraju slomiti i preoblikovati. Informativni mediji se moraju pretući i zamijeniti. Zabavna industrija se mora proširiti kako bi uključivala i nas ostale. Crkva se mora raspustiti i reformirati.

To je veliki posao, duga igra, ali kao što sam napisao prošli tjedan, ona je već u tijeku. Konzervativci su se napokon probudili. Mi smo u pravu. Ako se pojavimo, možemo pobijediti.

Drugo, moramo zaustaviti Veliki reset. Idite na stranicu Svjetskog ekonomskog foruma — to su oni klaunovi u Davosu koji misle da imaju ispravan plan za budućnost. Oni žele iskoristiti pandemiju kao izgovor da nam nametnu međunarodni socijalizam. Oni žele “usmjeriti tržište prema pravednijim ishodima” tako što će se vlade uskladiti s njihovom poreznom i regulatornom politikom. Oni žele “osigurati da će investicije unaprijediti zajedničke ciljeve”. I oni žele iskoristiti inovacije za “javno dobro”.

Nevjerojatna je činjenica da se ovi genijalci niti u jednom trenutku nisu zapitali imaju li pravo usmjeravati tržište bilo kamo ili odlučivati koji su to ciljevi koje dijelimo ili definirati što je javno dobro. Nikad im nije palo na pamet pitati imaju li uopće sposobnost to učiniti. Nikad im nije palo na pamet pitati žele li to uopće ljudi.

Mi moramo postaviti ta pitanja. Potom ih zapisati na papir. A nakon toga gurnuti taj papir niz grla tih magaraca, šutnuti ih u guzicu i otjerati u zaborav.

Ovo je borba koja će definirati stoljeće. Ona će se odvijati diljem svijeta i mogla bi postati ružna. Ali moramo pobijediti u njoj.

Prvi korak je pobjeda na senatskim izborima u Georgiji. Druga je preuzeti Zastupnički dom za dvije godine. Nakon toga moramo pronaći nekoga s Trumpovom hrabrosti i Amerika prva agendom, ali s manirima džentlmena ili dame te vratiti mjesto predsjednika.

Žao mi je što se neki ljudi ljute na mene jer nisam popušio scenarij o Velikoj krađi. Ponavljam, otvorena sam uma, spreman za iznenađenje. Samo vam govorim kako stvari trenutačno izgledaju.

A u ovom trenutku, predstojeća borba je stvarna. U Georgiji, u Washingtonu, u akademiji, u Hollywoodu, u Davosu.

Ako gledate unatrag, gledate na pogrešnu stranu.

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.