Hollywoodska glumica izjavila: Ne, James Bonda ne bi trebala glumiti žena

Amanda Prestigiacomo

Screenshot/YouTube/W Magazine

Većini holivudskih zvijezda počinju curiti sline na samu pomisao ženske verzije Jamesa Bonda, nakon što je Daniel Craig poslijednji puta utjelovio ulogu čuvenog ženskaroša u filmu ‘Bond 25’.

No, nisu sve glumice oduševljene idejom o ženskom agentu 007. Govoreći za Uproxx, zvijezda filma ‘Gone Girl’, Rosamund Pike, otrgnula se od nekreativnog feminističkog toka misli da žene moraju ponoviti svaku mušku ulogu, i izjavila je ono što je očito: ikonski karakter Jamesa Bonda je u potpunosti muški i, osim toga, žene ne bi trebale dobivati “traljevi duplikat”, već stvoriti vlastite “badass” karaktere.

“Samo bih rekla, napišite novu priču”, izjavila je Pike. “James Bond je karakter koji je kreirao Ian Fleming. Naravno da je brend postao veći, ali uzmite jednu od Bond djevojaka i dajte joj svoju priču. Mislim da je karakter James Bonda muškarac. Stvarno je.”

“Da biste imali takava karakter u potpuno nezavisnoj reriji, zašto bi žena trebala dobiti u neku ruku traljavi duplikat?”, upitala je. “Zašto je nekad bio muškarac, a sad ga mora igrati žena? Zašto ne napraviti originalnog ženskog aganta?”

Pike je rekla da bi jednostavna zamjena takve ikonično muške uloge u žensku, značila “podcijenjivanje žene u potpunosti”.

“Nema ničeg u James Bondovom liku, kojeg je napisao Ian Fleming, što nalikuje ženi”, dodala je. “To je veoma muška tvorevina. Dakle, napravite neočekivanu, neobuzdanu, nevjerojatnu žensku agenticu i da, igrat ću je.”

Rachez Weisz je bila još jedna holivudska koja ima slično razmišljanje poput Pike. “Zašto ne kreirati vlastitu priču, a ne skočiti na nečija ramena i uspoređivati se sa svim tim muškim prethodnicima?”, pitala je Weisz u itervjuu za Telegraph u veljači.

“Weisz je također napomenula da je Bondova muškost i način na koji tretira žene integralan za njegov karaker, komponenta koja bi bila izgubljena ako bi lik promjenio spol”, napominje Indie Wire.