POGLEDAJTE: Tajna služba oduzela novinarsku akreditaciju Jimu Acosti. Twitter eksplodirao.

Ryan Saavedra

Tajna služba Sjedinjenih Država oduzela je “čvrstu propusnicu” CNN-ovom Jimu Acosti u srijedu nakon što je profesionalni provokator izvukao iz rukava još jedan bezobrazluk tijekom tiskovne konferencije u Bijeloj kući.

“Upravo mi je odbijen ulazak u Bijelu kuću. Tajna služba me upravo obavijestila da ne mogu ući na područje Bijele kuće”, napisao je Acosta na Twitteru.

“Predsjednik Trump vjeruje u slobodu tiska i očekuje i pozdravlja teška pitanja o njemu i njegovoj administraciji”, napisala je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders u tweetu. “Međutim, nikada nećemo tolerirati novinara koji stavlja svoje ruke na mladu ženu koja samo želi obavljati svoj posao kao internistica Bijele kuće.”

“Suprotno tvrdnjama CNN-a, ne postoji veća demonstracija predsjednikove podrške slobodi tiska od događaja kojeg je danas održao”, nastavila je Sanders. “Samo oni bi napali predsjednika za ne podržavanje slobode tiska usred događaja na kojem je primio 68 pitanja od 35 različitih novinara tijekom jednog i pol sata, uključujući nekoliko njih i od novinara u pitanju.”

Kad se Acosta pojavio u Bijeloj kući, Tajna služba oduzela je njegovu akreditaciju.

POGLEDAJTE:

“Činjenica da je CNN ponosan na način na koji se njihov zaposlenik ponašao nije samo odvratna, već je primjer njihovog nečuvenog ignoriranja svih ostalih, uključujući mladu ženu koja radi u ovoj administraciji”, nastavila je Sanders. “Kao rezultat današnjeg incidenta, Bijela kuća suspendirat će do daljnjega čvrstu propusnicu novinara koji je bio uključen u incident.”

Acosta je reagirao na tweet Sandersove, tvrdeći da je to “laž”.

Video incident dokazuje da je Acosta taj koji laže jer očigledno odguruje ruku mlade internistice, kao što je Sanders ispravno navela.

Reakcije na Twitteru bile su pomiješane, s nekima koju su stali u obranu Acoste dok su ostali okarakterizirali akciju Bijele kuće kao opravdanu.

Sara Gonzalez iz Blazea:

Arthur Schwartz:

Pastor dr. Darrell Scott:

Nick Searcy: