Trump trolao Acosti u lice. Presmiješno.

Hank Berrien

Nakon što se u petak vratio s južne američke granice u Ovalni ured, predsjednik Trump sučelio se s brojnim novinarima, od kojih je jedan slučajno bio glavni CNN-ov dopisnik iz Bijele kuće James Acosta, koji je nehotično učinio uslugu Trumpu kad je otputovao na južnu granicu, pozirao pokraj zida i istaknuo da “nema migranata koji jurišaju prema ovoj ogradi”, dodajući: “zapravo, ovdje dolje je prilično mirno.”

Trump je trolao izravno u lice Acosti, navodeći: “Dobar posao jučer. Cijenim tvoje trgovačke sposobnosti, cijenim tvoje trgovačke sposobnosti. … Neki ljudi su glupi.”

U četvrtak, Acosta je pozirao pokraj zida u teksaškom mjestu McAllen, uvjeravajući Amerikance da ne tamo ne postoji “ništa što bi sličilo nacionalnom izvanrednom stanju.”

Trump je odgovorio na Acostin tweet trolajući ga na Twitteru:

Kao što je Daily Wire primijetio, Acosta je u drugom videu pokazao ono što je opisao kao područje granice koje prikazuje ogradu s bodljikavom žicom, napisavši: “Sve je tiho na ovom dijelu granice prije Trumpove posjete području McAllena u Teksasu.”

Treći video Acoste prikazuje njegov intervju s lokalnom stanovnicom o sigurnosti tog područja. Žena je potvrdila Acosti da je to područje, koje ima barijere na granici, sigurno.

Acosta je prilično dobro obavio posao prodavanja dosadašnje efikasnosti zida. Čini se kao da je personificirao citat iz Trumpove knjige “Umijeće pregovaranja”: “Najvažnija stvar u životu je voljeti ono što radite, jer je to jedini način na koji ćete ikada biti stvarno dobri u tome.”