Bivši vođa KKK-a David Duke podržao Ilhan Omar: ‘Najvažnija članica američkog Kongresa’

Cristina Laila

Bivši Veliki čarobnjak Ku Klux Klana David Duke podržao je u četvrtak radikalnu demokratsku zastupnicu Ilhan Omar kao “najvažniju osobu u Kongresu”.

David Duke objavio je u četvrtak fotografiju Ilhan Omar na svom Twitter računu s “heart eyes emoji”, iskazujući svoju ljubav prema njoj nakon njezinih nedavnih komentara u kojima je omalovažavala Židove i Izrael.

“Prkoseći Z.O.G. [Cionističkoj okupacijskoj vladi] Ilhan Omar je SAD najvažnija članica američkog Kongres!”, napisao je David Duke na Twitteru uz poveznicu na svoju blog objavu.

David Duke hvalio je Ilhan Omar na svom podcastu/blogu jer je “jedina osoba u Kongresu koja je spremna primijetiti AIPAC (Američko-izraelski odbor za javna pitanja)” i “dvostruku lojalnost mnogih članova Kongresa”.

Predsjednica Doma Nancy Pelosi poklonila se radikalnom krilu svoje stranke.

Umjesto donošenja rezolucije koja bi osudila demokratsku antisemitkinju Ilhan Omar, demokratski čelnici će preraditi rezoluciju kako bi izostavili Omar. Sada će rezolucija uključivati bigotizam i predrasude svih vrsta.

Pelosi je u četvrtak opravdala komentare zastupnice Omar na konferenciji za novinare: “Ne vjerujem da je razumjela punu težinu riječi”, rekla je Pelosi.

Ilhan Omar sada ima punu podršku Davida Dukea — hoće li mediji nemilosrdno proganjati Nancy Pelosi i Ilhan Omar i tražiti od njih da se odreknu Davida Dukea kao što je to bilo u Trumpovom slučaju?