Ubijte ljudske bebe; spasite bebe jegulja

Erick Erickson

Screenshot: YouTube/Hiroyuki Terada

Ovo je bez sumnje daleko najgluplja stvar koju ćete danas pročitati. Dvojica ljevičarskih akademika rangirali se kuharice po broju ubijenih životinja. Ispalo je da je Paula Dean heroj, jer bi njezini recepti uzrokovali smrti manje životinja od onih Nigella Lawsona, Gordona Ramseyja ili Maria Batalija.

No, dok su progresivci ogorčeni na konzervativce zbog toga što žele zabraniti pobačaje nakon dvadesetog tjedna jer u to vrijeme bebe u utrobi počinju osjećati bol, istodobno nalazimo ovo:

Daleko najsmrtonosnija kuharica je Batalijeva Molto Gusto, sa 620 smrti (5,25 po receptu) najviše zaslužujući korištenju 567 beba jegulja. Jegulje se možda ne nalaze na visokom mjestu što se tiče životinja za čiju bi se dobrobit trebali brinuti, ali kao i većina vrsta riba, one vjerojatno doživljavaju bol i zaslužuju razmatranje po pitanju dobrobiti životinja.

To je tužna izjava o progresivnoj logici, koja govori da bebe jegulje “zaslužuju razmatranje po pitanju dobrobiti životinja”, ali ljudske bebe ne. I da, obojica pisaca su zagovornici pobačaja.